Efter hjemkomsten fra Finland lader de dog håret falde og koncentrerer sig mere om det musikalske udtryk. Politiken fredag 1 jan 1965 b, Politiken 3 januar 1965 .

Den store pladesucces har The Defenders dog endnu til gode, men den skal snart komme. Til ungdomsbladet ”BEAT” fortæller de i martsnummret, hvordan de kom på ideén til deres næste plade, ”Mashed Potatoes”.

“Hvis nogen spørger, hvad baggrunden er for vores succes,
vil han få svaret næsten i kor:
Kammeratskab, kammeratskab og atter kammeratskab.
 “

 

SUCCES MED MASHED POTATOES

  Så da live-succes’en  ”Mashed Potatoes” skal indspilles på en singleplade i Bispebjerg Bio, er det atter med Ken på trommer. Biografen bliver brugt af en del pladeselskaber, da de ikke på dette tidspunkt har deres egne optagelsesstudier. De første sæderækker bliver fjernet – gruppens udstyr sættes op – fire mikrofome gøres klar og så er man parat til at optage på 2 spor. Da Defenders er uvant med pladeindspilninger dukker de op i fuld orkesteruniform, til megen moro for lydteknikerne. Pladen bliver en drønende succes. The Defenders er for alvor kommet ind i varmen hos det pladekøbende publikum og i marts topper ”Mashed Potatoes” hitlisterne.  Hitlisten marts 1965 ; Fona

 

DEFENDERS HAR SUCCES OVERALT I LANDET

Nu bliver der for alvor bud efter gruppen overalt i landet. Fra Hit House på Frederiksberg til de små popklubber i Vestjylland. Defenders får travlt – meget travlt. Deres repertoire består hovedsagelig af kopier af udenlandske hits især rå rhythm & blues numre, som Rolling Stones er eksponent for. Spilleplan marts april 1965;

The Defenders på scenen i Boom Boom Centret i Århus

Den 15. marts har filmen ”Hit House” premiere. Det er en 20 minutters film om Hit House, hvori Defenders sammen med andre pigtrådsgrupper medvirker. Filmen bliver vist som forfilm for Dirch Passer-filmen “Dirch og Blåjakkerne”. Defenders spiller I’m Crying Over You”, et nummer komponeret af Rudolph.

The Defenders spiller i Hit House

 

 

THE DEFENDERS FOR GODE TIL ROLLING STONES!

Med Stones bag scenen; se alternativt billede her

Den 26. og 28. og 30.marts er Defenders opvarmningsgruppe for The Rollings Stones I henholdvis Fyens Forum i Odense og Tivolis Koncertsal I København. (Se mere information – her)

Politiken skriver d. 27. marts: ..”Først måtte man gennem ”The Bellis”,  The Spacemakers”The Teen Beats og Defenders. Det sidsnævnte københavnerorkester med dets udviklede sans for humor skabte en stemning, der greb selv de civile kriminalbetjente, der to og to var placeret omkring i salen”. B.T. skrev: ” De  (Rolling Stones) er gode til at mestre pigtråden. Dermed er også alt godt sagt. The Defenders er meget bedre.”

Peter Abrahamsen skriver i HIT koncerten startede med, at de danske Rolling Stones, The Bellies, kom på scenen efterfulgt at to Odenseanske orkestre, The Spacemakers og Teen Beats. Herefter kom The Defenders, der endnu engang beviste deres overlegenhed og tillige befæstede deres position som et af Danmarks bedste orkestre ved at få salen til at koge over af begejstring. Bifaldet var næsten lige så enormt som ved Roling Stones optræden”.

Fyens Tidende skriver:” Men publikum blev ogsaa holdt i spænding til det sidste før The Rolling Stones kom paa scenen. Før optraadte fire danske pigtraadsgrupper, af hvilke de tre var ganske udeninteresse efter hysterireaktionen at dømme. Kun det sidste, københavnerorkestret, The Defenders, havde publikums bevaagenhed, men det maa ogsaa indrømmes, at det absolut var af klasse, og af dets fremtoning paa scenen – var langt mere charmerende end englænderne”.

The Rolling Stones er ikke begejstret for The Defenders store succes og publikumstække, og Mick Jagger bliver sur og ønsker dem af den efterfølgende turné i Sverige, men udtrykker også sin store beundring for gruppen, og siger, at de er for gode til bare at være et supportband.  top pop maj 65.

Det er måske ikke helt rigtigt. Bill Wyman har i hvert fald senere udtalt om Mick udtalelse om The Defenders:” Mick was being generous, the only time we ever felt threatened by a support band was when we played with James Brown and His Famous Flames”.

Interview med Rudolph – se video

Popbladet BEAT skriver om samme koncert: ”Defenders overraskede alle med et nummer i mashedpotatoes-stilen: Danske børnesange og drikkeviser. Det nummer må snart komme på plade“. (red. Det gjorde det nu ikke!)

Jeg blev især gode venner med Bill Wymann, mens Mich Jagger og Keith Richard holdt sig mere for sig selv, fortæller Rudolph. En dag, jeg besøgte dem på Royal Hotel i København, gik jeg hen til vinduet, og der lød et brøl nede fra gaden fra flere hundrede små tøser. De troede sgu, at jeg var en af rullestenene. Jeg tror, at jeg gik hen til vinduet mindst ti gange bare for at opleve suset. Rudolph bevarede venskabet til Bill Wymann.

Se mere om Rolling Stones besøg i Danmark.

På dette tidspunkt er Defenders næste singleplade allerede indspillet. Helt aktuelt Stones-nummeret ”Walking The Dog” og B-siden ”Crying Over You” Se diskografi.

Den 8.april er Defenders igen opvarmningsorkester for Swinging Blue Jeans, som er meget populære i Danmark på dette tidspunkt. Og igen den 15. april hvor de er opvarmning for fænomenet P.J.Proby, som var blevet  kendt i den store offentlighed efter at have optrådt TV-programmet “Around The Beatles”. 

  

THE DEFENDERS I TV

I april er Defenders for første gang i dansk TV, Sammen med Sir Henry & His Butlers og Peter Belli & Les Rivals deltager de i programmet DR40, som er en del af dette års danske bidrag til Montreaus-festivalen. Billed bladet 26 marts 65

TIL ENGLAND OG USA ?

I løbet af sommeren begynder de første rygter at opstå om en forestående turné til både USA og England. De meste mere eller mindre opstået  i popbladenes fantasi. Men faktisk var det uhyre svært for udenlandske grupper at komme til Englánd og spille på grund af vanskeligheder med at opnå en arbejdstilladelse. Det hele fordi englænderne ønskede at beskytte sine egne grupper.  Læs mere

Herhjemme er de stadig meget i vælten og den 9. juli er de sammen med The Rocking Ghosts opvarmningsorkster for  Cliff Richard & The Shadows i Falkoner Centret. På Defenders repetoire er denne aften bl.a. “Cadillac” og Birds and the Bees” , den sidste var lige udkommet på singleplade. Ekstra bladet 8 juli 1965

Den 1. september holder HIT House 1 års fødselsdagsfest og Defenders er selvfølgelig med til at fejre det. Foruden selv at spille akkompagnerer de også Hanne, “Danmarks Brenda Lee”, i nogle få numre på scenen.

Defenders paa scenen ved HIT HOUSE 1 års fødselsdag

Den 11. samme måned står gruppen sammen med The Kinks på scenen i K.B. Hallen. Denne gang forløber koncerten i god ro og orden og ikke som som da The Kinks i april besøgte Danmark for første gang. Læs mere.

 

THE DEFENDERS I RADIOEN

Radioen får nu også fat i gruppen. Sammen med bl.a. Swinging Blue Jeans spiller de i en dansk udgave af det engelske program Saturday Club. Programmet bliver sendt den 16. oktober og præsenteres af Brian Mathew, som er den kendte konferencier på den populære engelske radioudsendelse “Saturday Club”.

Hør Defenders to bidrag. Læg mærke til at de har opdateret Mashed Potatoes. Til parodien på The Rolling Stones bruges ikke længere ”Come On”, men ”Satisfaction”.

Jump Back jump back
Mashed Potatoes mashed potatoes

 

FANKLUB

Som alle andre udenlandske og danske grupper må The Defenders også have en fanklub. Det får de også og den  bliver stiftet den 8. juli 1965 i samarbejde med pladeselskabet Sonet og deres management SBA (ja, selvfølgelig!!) . “The Defenders Official Fan Club  – CADILLAC”, som fanklubben hedder, ledes af Franz Secher, en mand med mange talenter, som dukker op mange steder i det danske pigtrådsmiljø, bl.a. som dommer i diverse pigtrådskonkurrencer og senere som journalist ved beatbladet “Børge”. Et medlemskab af fanklubben koster 12 kroner om året og indebærer at man får tilsendt fanbreve, medlemskort, fotos, spilleplaner og klubbladet “Forsvarsbrødrene”. Spilleplan august 1965

I september kommer The Kinks til landet, og The Defenders spiller sammen med dem ved en koncert den 10. september i Fyens Forum.

Den 9. oktober er Defenders igen på scenen, denne gang i K.B. Hallen sammen med The Pretty Things og igen Swinging Blue Jeans.

DEFENDERS HELT PÅ TOPPEN VED HERMAN’S HERMITS-KONCERTEN

Rudolph gir’ den gas på bassen ved Herman’ Hermits- koncerten

Ved Herman’s Hermits og Hollies-koncerten den 30. november i K.B. Hallen vælter Defenders igen salen. De er på toppen – deres musikalske niveau er utrolig højt sammenlignet med de andre grupper på scenen, og så har de et sceneshow som er dejligt frit og fyldt med humør og humor. Det er især Rudolph, der er gruppens sjove mand med en særlig publikumstække. Defenders er ved at få stjernestatus i lille Danmark.

politiken 5 dec 65] ; [HIT  dec 65(Beat 1 66). (Beat december 65); Fotos